Unieke glassoorten

Chemisch gehard glas

Thermisch gehard glas heeft verbeterde eigenschappen ten aanzien van sterkte en weerstand tegen temperatuurverschillen in de ruit. Het is vele malen sterker dan gewoon gehard glas, laat staan gewoon floatglas. Het doel van chemisch gehard of versterkt glas is hetzelfde als bij thermische harding, maar de behandeling gebeurt door een chemisch procédé. Het glas wordt ondergedompeld in een bad met gesmolten zouten bij een temperatuur van ongeveer 400 °C. De onderdompelingsduur is bepalend voor het verkregen spanningsniveau. Vanwege de zeer hoge sterkte wordt chemisch gehard of versterkt glas vooral toegepast in de luchtvaart en voor verlichting, maar ook in de bouw kan het glas een uitkomst zijn.

Bij breuk van thermisch versterkt glas, blijven de stukken scherfvormig (scherp). Bij breuk van volledig thermisch gehard glas ontstaan glaskorrels, die hooguit lichte schaaf- of snijwonden veroorzaken. Glas dat wordt voorgespannen moet van tevoren alle mechanische bewerkingen hebben ondergaan (boren, slijpen, etc.). Naderhand is dit niet meer mogelijk omdat bij het raken van de inwendige, aan trekspanningen onderhevige zone, de ruit in kleine stukjes uiteenspringt. Opgemerkt dient te worden dat thermisch gehard glas minder vlak is dan ongehard niet voorgespannen glas.

Waterfall-of-glass

De Global Glass Group is trots op de ontwikkeling en productie van een unieke wand van glas genaamd ‘Waterfall-of-glass’. Een strokenwand van glas als decoratieve scheidingswand. De wand is opgebouwd uit 10 mm dik glas in stroken van 7 cm, welke onderling aan elkaar worden getapet. Doordat de vlakke zijdes aan elkaar worden getapet blijven de gesneden kanten in het zicht en krijgt deze wand zijn bijzondere uitstraling.

Een belangrijk onderdeel is het snijden van het glas. In onze eigen werkplaats worden deze glasstroken handmatig gesneden met een maximum lengte van 3m40.

Onderhoudsarm en veilig
Testen tonen aan dat de glasconstructie ook prima voldoet aan de eisen van veiligheid en onderhoud. Er zijn diverse proeven uitgevoerd, waaruit blijkt dat bij beschadiging de glasstroken goed vervangbaar zijn. De tape is brandveilig en bestand tegen schoonmaakmiddelen.

Heeft u vragen? Wij geven u graag vrijblijvend advies over de juiste glas toepassing.

Beloopbaar glas

Global Glass Group levert beloopbare vloeren van glas die toepasbaar zijn voor gebruik in grote gebouwen, kantoren, winkels en woningen. Beloopbaar glas wordt samengesteld uit verschillende lagen en is daarmee een sterk bouwmateriaal met een strakke en ruimtelijke uitstraling.

Beloopbaar glas moet voldoen aan allerlei veiligheidseisen en normen. Het wordt samengesteld uit 3 of meer lagen glas met daartussen een transparante folie en eventueel een gehard glazen toplaag.
De dikte voor beloopbaar glas is afhankelijk vaneen aantal factoren: de grootte van het glas, hoe het glas word ondersteund, wordt het glas geplaatst in een openbare ruimte of een privé ruimte etc. Ook van groot belang is hoe intensief de vloer van glas gebruikt zal worden.

De Global Glass Group heeft vakkennis in huis, we bieden al onze klanten maatwerkoplossingen die voldoen aan de veiligheidsvoorschriften van beloopbaar glas

Verwarmd glas

Glasverwarming is een actief isolerende beglazing die elektrische stroom omzet in warmte. Het ‘verwarmende’ glasoppervlak van het dubbele- of drievoudige glas bestaat uit hoog rendementsglas. Afhankelijk van de samenstelling van het verwarmd glas kan die warmte naar binnen of naar buiten gericht zijn en zo sneeuw smelten, condens voorkomen en een warmtebron vormen. Het vermogen van elektrisch glasverwarming wordt gereguleerd door een standaard thermostaat.

Toepassingen van elektrisch verwarmd glas
In de woningsector worden veranda’s, wintertuinen en binnenzwembaden voorzien van verwarmd glas. Deze plaatsen worden doorgaans het hele jaar door gebruikt.

In de niet-residentiële sector is dit glas zeer geschikt voor dokterskabinetten, ruimten in ziekenhuizen, wachtkamers, klaslokalen, handelszaken en terrassen met beglazing. Verder kan men verwarmd glas ook toepassen op gevels, dakbedekking, erkers, schermen, interne scheidingswanden, serres, veiligheidsglas, glazen vloeren…
Afhankelijk van de toepassing en de gewenste functionaliteit (verwarming, sneeuw verwijderen, anti-condens) worden het vermogen en de afmetingen van het glas bepaald.

Een ruwe leidraad:
Hoofdverwarming: een typisch huis heeft ongeveer 25 W/m³ (60 W/m²) nodig. Dus 3 m² glas dat 600 W/m² produceert telt als hoofdverwarmingsbron voor een ruimte van 30 m².

Anti-condens: een vermogen van 50 tot 150 W/m² is nodig.

Sneeuw verwijderen: een vermogen van 300 tot 600 W/m² wordt geadviseerd.

Heeft u vragen? Wij geven u graag vrijblijvend advies over de juiste glas toepassing.

pimUnieke glassoorten